HUMANITARNA AKCIJA „KORAK PO KORAK“ ZA Centar za odgoj i obrazovanje ”Slava Raškaj”

Drage prijateljice i prijatelji Rotary kluba Zagreb Maksimir,

Centar za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Zagreb ustanova je koja se bavi pružanjem usluga korisnicima oštećenog sluha, uredna sluha s poremećajem govorno-jezične komunikacije, korisnicima s komunikacijskim teškoćama iz aspekta autizma i neurorazvojnih poremećaja te korisnicima s višestrukim teškoćama. Centar kroz svoj rad pruža stručne rehabilitacijske usluge i usluge odgoja i obrazovanja djeci, mladim i odraslim osobama, sa ciljem unapređenja kvalitete njihovih života i života njihovih obitelji.

Cilj centra je svakom korisniku pomoći da u obiteljskom okruženju prevlada teškoće i u potpunosti ostvari vlastiti potencijal.

U sklopu Centra postoji sportska dvorana u kojoj se održavaju satovi tjelesne i zdravstvene kulture, kao i kineziterapija. Dvorana se prostire na 200 m2 i minimalno je opremljena novim pomagalima. Postojeća pomagala su uglavnom dotrajala i izvan funkcije. Budući da su korisnicima centra, naročito djeci, kineziterapijska pomagala od ključne važnosti, božićni dar Rotary kluba Zagreb Maksimir će im to i omogućiti.

Penjanje se pokazalo kao izvrstan sport u raznim aspektima psihomotoričkog razvoja djeteta te bi s ovim božićnim projektom htjeli opremiti sportsku dvoranu Centra sa edukativnom umjetnom stijenom za penjanje prilagođenu djeci s teškoćama u razvoju.

Pozivamo Vas da se priključite našoj inicijativi i pomognete nam u namjeri da sportsku dvoranu Centra opremimo do Božića 2022. Vašu donaciju možete uplatiti na bankovni račun Kluba, IBAN HR3623400091110648611 , kod Privredne banke Zagreb d.d., a pod svrhom uplate možete upisati: Donacija projektu „Slava Raškaj“.


RKZM – Rješenje – Grad Zagreb – 14-12-22