HUMANITARNA AKCIJA „MOJ DOM JE LIJEP“ ZA DJEČJI DOM ZAGREB, DOM ZA DJECU I MLAĐE PUNOLJETNE OSOBE – PODRUŽNICA ANTUN GUSTAV MATOŠ

Poštovani,

Pozivamo vas da se priključite našoj humanitarnoj akciji kojom pomažemo Dječjem domu Zagreb, Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe – Podružnica Antun Gustav Matoš.

Dječji Dom Zagreb, Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe – Podružnica Antun Gustav Matoš, više je od samog naziva „dječji dom“. On pojedinoj djeci predstavlja jedini pravi dom jer udomljava djecu koja dolaze iz obitelji bez adekvatne roditeljske skrbi, obitelji u kojima je ugrožen njihov pravilan psihofizički rast i razvoj  (zlostavljana, zanemarivana djeca) i djecu s problemima u ponašanju.

Unutar Dječjeg doma, Podružnica Antun Gustav Matoš, djeluje i kuća u Borovju koja nastoji pojedinoj djeci i mlađim punoljetnim osobama (u dobi od 12 do 18 godina) pružiti uvjete stanovanja koji su najsličniji onima u obitelji. U toj kući djeca žive uz odgajatelje, sudjeluju u svim kućanskim aktivnostima, kao što su kuhanje, spremanje, čišćenje, briga o higijeni, te zajednički provode slobodno vrijeme. Na taj način djeca usvajaju vještine, navike i obiteljske vrijednosti kao i sva ostala djeca, manje su stigmatizirana, lakše se uklapaju u sredinu, sretnija su i razvijaju sposobnost za samostalni život u budućnosti.

Želja nam je uljepšati djetinjstvo djeci koja borave u kući u Borovju i učiniti njihov dom lijepim mjestom za odrastanje. Zato im želimo pomoći opremanjem dnevnog boravka garniturom za sjedenje, kako bi imali ugodno mjesto za međusobno druženje i druženje s prijateljima; nabavkom sušilice i parnog glačala, kako bi im olakšali svakodnevne potrebe za odijevanjem; nabavkom informatičke opreme, kako bi im omogućili lakše učenje; te nabavkom dijela namještaja koji nedostaje u dječjim sobama.

Naš zanos duhom rotarijanstva i dosadašnji uspjesi u humanitarnim akcijama dali su nam dodatni poticaj za ovu humanitarnu akciju, usmjerenu prema djeci i mlađim punoljetnim osobama koja odrastaju u kući u Borovju.

Stoga vas pozivamo da nam se priključite u našem cilju da to mjesto učinimo lijepim domom. Želja nam je navedenu opremu darovati prije Božića 2020.g.

Vrijednost humanitarne akcije je 29.000,00 kn, a u tu svrhu otvorili smo poseban žiro račun:

IBAN: HR1423400091511099927 (Privredna banka Zagreb d.d.), koji glasi na Rotary klub Zagreb Maksimir.

Humanitarna akcija je registrirana Rješenjem Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Klasa: UP/I-551-08/20-011/62, Ur. broj: 251-17-11-1/2-20-11, od dana 05. studenog 2020.g., oznaka vrste: „OST“, evidencijska oznaka u Evidenciji humanitarnih akcija: GZG-HA/OST-20-15, u trajanju od dana 06. studenog 2020.g. do dana 20. prosinca 2020.g.

Osmijeh djece kojima će ova humanitarna akcija pomoći bit će vam najbolja zahvala. Mi iz Rotary kluba Zagreb Maksimir otvaramo vam svoja vrata.

Moto našeg kluba je: Dobra djela naš su put! Neka taj put bude i vaš put.

S poštovanjem,

ROTARY KLUB ZAGREB MAKSIMIR

Predsjednica Nina Sever Šolman

RKZM – Rješenje – Moj dom je lijep – 05-11-20