Humanitarna akcija za Kliniku za ženske bolesti i porodnišvo – KBC Sestre milosrdnice

Poštovani,

pozivamo vas da se priključite našoj akciji kojom pomažemo jednom od najvećih rodilišta u Hrvatskoj Klinici za ženske bolesti i porodništvo, KBC Sestre milosrdnice. Naš cilj je nabava Centralne stanice s novim kompjuterskim programom i CTG uredaja kojibise koristili zanadzor poroda.

U Klinici za Ženske bolesti i porodništvo KBC Sestre milosrdnice rada se godišnje više od 3.000 novorođenčadi što je oko 10% ukupnog broja rođenih u Hrvatskoj. Dio porođaja protječe bez komplikacija te završava porodajem zdravog novorođenčeta što je cilj i želja svakog roditelja.

Na žalost, dio porođaja je kompliciran i nema uvijek dobar ishod. Sve više je trudnoča koje se kompliciraju raznim poremećajima. Za dobar ishod tih trudnoča potrebno je znanje te iskustvo i tehnologija kako bi se spriječili brojni potencijalni problemi koje ta djeca mogu imati već od rođenja, ali i kasnije u životu. Takve trudnice se prate i porađaju u Klinici za ženske bolesti i porodništvo KBC Sestre milosrdnice.

Ovo Rodilište je prvo u Zagrebu i staro je oko 75 godina. lskustvo se generacijama prenosi, a znanje je na visokoj razini te u skladu s drugim svjetskim centrima. Za praćenje poroda sada se koristi tehnologija u obliku aparata koji tijekom poroda snima srce djeteta (kardiotokograf) što je zlatni standard u svijetu unatrag 50 godina. No, obzirom da su rodilje odvojene u svojim rađaonicama potrebno je centralno mjesto koje bi prikupljalo informacije iz svih rađaonica istovremeno, a za što je potrebna centralna stanica s novim kompjuterskim programom jer se postojeći ne može unaprijediti.

Stoga Vas pozivamo da se prikljudite našoj akciji kojom novorođenima u Hrvatskoj želimo osigurati uvjete dolaska na svijet dostojne standardima Europske unije kupnjom Centralne stanice s novim kompjuterskim programom i CTG uređaja koji bi se koristili za nadzor poroda.

Kupnjom programa omogućili bi:

  1. Puno bolji i točniji nadzor poroda i pravovremenu intervenciju u slučaju ugroženosti
  2. Rođenje zdrave djece iz već kompliciranih, ugroženih trudnoća s potencijalno lošim ishodom
  3. Smanjenje dugotrajnog lijećenja novorođenčadi s komplikacijama u porođaju zahvaljujući medicinskoj intervenenciji na vrijeme
  4. Smanjenje opterećenja društva koje višestruko pa i financijski sudjeluje u rehabilitaciji takve djece

Naš zanos duhom rotarijanstva i dosadašnji uspjesi dali su nam poticaj za ovu akciju, usmjerenu prema najmlađima. Njezina vrijednost iznosi 50.000 HRK.

Za tu smo svrhu otvorili izdvojeni Žiro-radun IBAN HR4523400091511045922 koji glasi na Rotary klub Zagreb Maksimir.

Osmijeh roditelja i maliŠana kojima će ona pomoći, bit će vam najbolja zahvala

Mi iz Rotary kluba Zagreb Maksimir otvaramo vam svoja vrata.

Moto našeg kluba je: Dobra djela naš su put! Neka taj put bude i vaš put.

Rješenje ZA PRVI PLAČ