Prvi osmijeh – donacija za Kliniku za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb – Rebro

Akcija prikupljanja sredstava za kupnju medicinskog uređaja

 

 

 

Doniranje je jednostavno:

-doniranje korištenjem 2D koda i vaše aplikacije za internet bankarstvo na mobilnom telefonu,

-uplatom na donacijski račun za ovu dobrotvornu akciju:

Rotary Club Maksimir

Miramarksa 24

Zagreb

IBAN: HR9723400091510905112

 

 

Mi rotarijanci, iz Rotary kluba Zagreb Maksimir, pokrenuli smo akciju za prikupljanje  sredstava za kupnju uređaja koji će omogućiti što ugodnije medicinske pretrage za novorođenčad, dojenčad i malu djecu. Cijena medicinskog uređaja je 900 tisuća kuna. Unatoč našim aktivnostima i velikom trudu, do sada prikupljena sredstva nisu dostatna, nedostaje iznos od 300 tisuća kuna.

Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb – Rebro i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je vodeća pedijatrijska ustanova u Hrvatskoj, specijalizirana u liječenju respiratornih, gastroenteroloških, neuroloških, kardioloških i ostalih bolesti

(Link:  http://www.kbc-zagreb.hr/novosti/akcija-za-nabavu-prvog-endoskopskog-stupa-s-pripadajucim-sondama-za-neonatalnu-i-pedijatrijsku-bronhoskopiju-gastroskopiju-i-kolonoskopiju/).

Kako tercijarni centar liječi male pacijente iz cijele Hrvatske kao i pacijente iz susjedne Bosne i Hercegovine, veliki je broj djece kojima je ovaj aparat prijeko potreban.

Znamo da zvuči nevjerojatno, ali Klinika ne posjeduje odgovarajuću endoskopsku opremu za pregled djece! Naše male pacijente pregledavamo i liječimo medicinskim uređajima prikladnim samo za odrasle pacijente. To je invazivni i bolni postupak. Potrebna je specijalizirana oprema s vrlo malim sondama. Takva oprema trenutno ne postoji u Hrvatskoj a zbog zahtjevne situacije u hrvatskom proračunu, teško je nadati se da će Vlada u skorije vrijeme moći osigurati potrebna sredstva. Stoga ih moramo priskrbiti iz drugih izvora. I to što prije.

 TO JE ONO ŠTO NASTOJIMO POSTIĆI!

Prvi osmijeh novorođenog djeteta je najveća nagrada koju možemo poželjeti. A ne smijemo zaboraviti osmijehe sve djece i njihovih roditelja kada pregledi i liječenja ne bole!

U ime svih malih pacijenata, zahvaljujem Vam iz dubine srca.

Prof. dr.sc. Marija Jelušić, dr.med.

Predsjednica Rotary Kluba Zagreb Maksimir.

 

 

PRVI OSMIJEH JE NEPROCJENJIV!

Život i dobrobit naših najmanjih su ozbiljno ugroženi! Prilikom ulaska stranog tijela u dišni sustav djeteta koje uzrokuje gušenje ili kod jakog krvarenja iz probavnog sustava potrebno je brzo intervenirati na što je moguće bezbolniji način. Pravodobnim prepoznavanjem i ranim liječenjem ovih životno ugrožavajućih stanja moguće je izbjeći ozbiljne i potencijalno fatalne posljedice, a sve bi to bilo moguće nabavom novog endoskopa!

Kupnjom endoskopske opreme omogućili bismo bolje i kvalitetnije praćenje i dijagnostiku posebno osjetljive prerano rođene djece s dišnim, probavnim i neurološkim bolestima te komplikacijama koje iz njih proizlaze.

Nadalje, poseban endoskop za malu djecu znatno bi poboljšao kvalitetu dijagnostike i liječenja novorođenčadi i dojenčadi s kroničnom plućnom bolesti koja zahtijeva dugotrajnu ventilaciju na respiratoru (umjetno disanje) kao i djece s cističnom fibrozom. U Hrvatskoj se takva djeca liječe isključivo u Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Također, ova bi oprema omogućila maksimalno skraćivanje vremena ventilacije djece svih uzrasta na aparatima za umjetno disanje.

Djelatnici Klinike za pedijatriju odlučili su nadograditi i modernizirati prostor za preglede i liječenje s novim dječjim endoskopom. To je naša obveza prema mališanima koje liječimo!